Adli Sicil Arşiv Kaydının Silinmesi Talebi

Adli Sicil İstatistik Genel Müdürlüğüne

Ankara

Talepte Bulunan : S******************************

Vekili : Av. Gizem Gül Uzun, Sahabiye Mah. Teoman Sok. Avukatlar İş Hanı Bina No:9 Kat:5 Daire No:501 Kocasinan/Kayseri

Konu : Adli sicil arşiv kaydının silinmesi talebi hk.

Açıklamalar:

Müvekkil, resmi belgede sahtecilik suçundan Adana 8.Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmıştır. Yargılama sonucunda Adana 8.Asliye Ceza Mahkemesi 2006/8** Esas ve 2007/5** karar sayılı dosya kapsamında müvekkil, adli para cezasına çarptırılmıştır. Müvekkil, bahse konu para cezasını yerine getirmiştir.

Sonrasında müvekkil, söz konusu ceza kararnamesinin arşiv kaydında gözükmesinden ötürü hem iş hem de sosyal hayatında olumsuzluklar yaşadığından, hak yoksunluğuna uğradığından bahisle memnu hakların iadesine karar verilmesini talep etmiştir. Adana 8.Asliye Ceza Mahkemesi 2006/8** esas sayılı dosya kapsamında görüleceği üzere; müvekkilin söz konusu talebi sonucu mahkeme tarafından memnu hakların iadesine karar verilmiştir.

Ek-2'de yer alan adli sicil kaydında da görüldüğü üzere müvekkilin aldığı ceza infaz edilmiştir. Mahkemece verilen tüm cezalar infaz edilmiş ve gerekli tüm yasal süreler geçmiş olmasına rağmen bu cezalara ilişkin bilgiler müvekkilin adli sicilinde yer almaktadır. Bu bilgilerin adli sicil kaydında bulunması müvekkilin hem iş hayatını hem de diğer sosyal hayatını olumsuz etkilemektedir. Herhangi bir resmi veya özel işlemde hak kaybına ve mağduriyete sebebiyet vermemek adına müvekkilin arşiv kaydının silinmesini talep ediyorum.

HUKUKİ NEDENLER : 5352 S. K. m. 9 ve ilgili mevzuat.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda izah edilen nedenlerle; müvekkilin Adil Sicil Kaydında yer alan tüm kayıtların, meselenin kişisel önemi ve aciliyeti de göz önünde bulundurularak Adli Sicil Kayıtlarından silinmesine karar verilmesini talep ediyorum. 21.05.2024

Talepte Bulunan Vekili

Av.Gizem Gül Uzun