Kişisel İlişkinin Kaldırılması Talebi

KAYSERİ 9.AİLE MAHKEMESİNE

DOSYA NO : 2023/1*** E.

DAVACI : *********************

VEKİLİ:  Av. Gizem Gül Uzun


KONU : Kişisel ilişkinin öncelikle kaldırılması Sayın Mahkemeniz aksi kanaatte olursa kişisel ilişkinin kaldırılması konusunda ara karar kurulması talebi


Yukarıda esas numarası belirtili Sayın Mahkeme dosyasının 04/12/2024 tarihli duruşmasında ''Müşterek çocuk ile davalı baba Gökhan arasında her ayın 1. ve 3. Cumartesi günleri saat 10:00 ile Pazar günleri saat 18:00 arasında, her yıl dini bayramların 2. Günü saat 10:00 ile saat 18:00 arasında, 01 Temmuz saat 09:00 ile 31 Temmuz saat 18:00 arasında tedbiren şahsi ilişki tesisine'' karar verilmiştir. İşbu karar, çocuğun üstün menfaatine kanaatimizce aykırıdır.


AÇIKLAMALAR :

1.Davalı Gökhan, kök ailesi ile yaşamaktadır. Müşterek çocuğun, davalının kök ailesinin yaşadığı evde odası dahi bulunmamaktadır.

2.Yine davalının kök ailesinin kaldığı evde davalının ileri surette hastalığı olan anneannesi de kalmaktadır. Davalı ve davalının ailesi, anneanneye bakmaktadır.

3.Davalının kız kardeşinin 7 Temmuz 2024 tarihinde düğünü bulunmaktadır. Davalının ve davalının ailesinin düğün telaşı bulunmaktadır.

4.Davalı, yoğun tempoda çalışmaktadır. Davalı işe gittiği zaman müşterek çocuk evde uzun zaman babaannesiyle yalnız kalacaktır. Davalının annesi de psikolojik ilaçlar kullandığı için sürekli surette uyku halindedir. Bu şartlar altında çocuğa sağlıklı şekilde bakılamayacaktır.

5.Davalının babası, ceza evinden yeni çıkmıştır. Sayın Mahkemenizce de takdir edileceği üzere ceza evinden yeni çıkan bir kişinin ruh sağlığı yerinde olmayabilir. Ayrıca müşterek çocuk, davalının babasını yıllardır görmemiştir, bu yüzden de müşterek çocuk, davalının babasına yabancılık çekmektedir.


6.Müşterek çocuk Deniz, annesinden ayrı uyuyamamaktadır. Müşterek çocuk Deniz, müvekkil anneden ayrı asla ve kata uyumamaktadır.


7.Davalı ve davalının annesi, müşterek çocuğa iç çamaşırı bile almamakta ve müşterek çocuğa, halasının iç çamaşırını giydirmektedir. Davalı ve davalının ailesi tarafından çocuğa hiçbir şekilde özenli bakılmamaktadır.


Yukarıda arz ve izah olunan nedenlerden ötürü kişisel ilişkinin öncelikle tamamen kaldırılmasını Sayın Mahkemeniz aksi kanaatte ise kısıtlanmasını talep ederiz. Müşterek çocuk ile davalı baba arasında yazın bir ay kişisel ilişki kurulmuştur. Ancak arz ettiğimiz nedenlerden ötürü müşterek çocuk yazın davalı baba ile bir ay vakit geçiremeyecektir. Bu kişisel ilişki tesisi, çocuğun üstün menfaatine aykırıdır. Müşterek çocuk, müvekkil annenin yanında refah seviyesi yüksek şekilde yaşamaktadır ve müşterek çocuk, müvekkil anneye çok düşkündür.


SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz ve izah olunan nedenlerden ötürü müşterek çocuk Deniz ile davalı baba arasında kişisel ilişkinin öncelikle kaldırılmasını, Sayın Mahkemeniz aksi kanaatte ise davalı baba ile müşterek çocuk arasında kurulan kişisel ilişkinin kısıtlanmasını, yazın bir ay olan zaman diliminin azaltılmasını saygılarımızla talep ederiz. 29.05.2024



                                                                                      DAVACI VEKİLİ

                                                                                AV.GİZEM GÜL UZUN