Yürütmenin Durdurulması Talebinin Reddine İtiraz Dilekçesi Örneği

ANKARA 15.İDARE MAHKEMESİNE

DOSYA NO : 2024/*** E.

DAVACI : ************

VEKİLİ : Av. Gizem Gül Uzun

KONU : Yürütmenin durdurulması isteminin reddine itiraz hk.

AÇIKLAMALAR :

Yukarıda esas numarası belirtili Sayın Mahkeme dosyasında yürütmenin durdurulması talebimiz reddedilmiştir. Yasal süresi içerisinde itirazlarımızı sunuyoruz.

1.Müvekkil davalı idareye 2023/* döneminde sözleşmeli er olarak çalışmak için müracaat etmiştir.

2.Davalı idare davacıyı hiçbir sebep ve hiçbir yasal dayanak mevcut değilken 21/03/2024 tarihinde "sözleşmeli er olma şartlarını taşımadığınızdan adaylık durumunuz sonlandırılmıştır" şeklindeki maddi gerçekten ve hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde davacının sözleşmeli er adaylık durumunu sonlandırmak suretiyle haksız ve hukuka aykırı idari işlem tesis etmiştir.

3.Müvekkilin sağlık durumu ilgili idarede çalışmaya elverişli olmasına rağmen müvekkil haksız yere idareye alınmamıştır.

4.Dava konusu idari işlemin yürümesi halinde davacı çalışamayacak ve gelir elde edemeyecektir. Söz konusu idari işlem açıkça hukuka aykırı olup davacıda telafisi güç ve hatta olanaksız zararlara yol açacaktır. Bu nedenle idari işlemin yürütmesinin durdurulmasını talep ederiz.

5.Müvekkilin hastaneye sevkini talep ederiz. Müvekkilin hastaneye sevki gerekmektedir. Müvekkilin sağlık durumunun elverişli olup olmadığı incelenmeden yürütmenin durdurulması talebinin reddi hukuka aykırı bir işlemdir. Aksi takdirde müvekkil haksız yere büyük hak kaybı yaşayacaktır.

6.İdari işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararlar doğacaktır.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan ve resen gözetilecek diğer nedenlerle;

A- Öncelikle adli yardım talebimizin kabulü ile davacının tüm masraflardan muafiyetine,

B- İdari işlemin ivedilikle yürütmesinin durdurulmasına,

C- Hukuka aykırı idari işlemin iptaline,

D- Yargılama giderleri ile vekalet ücretinin davalı idare üzerine bırakılmasına karar verilmesini vekaleten saygılarımızla arz ve talep ederiz.27.05.2024

DAVACI VEKİLİ

AV.GİZEM GÜL UZUN