Boşanma Davası Dava Dilekçesi Örneği 2024

KAYSERİ AİLE MAHKEMESİNE

DAVACI : ******************

VEKİLİ : Av. Gizem Gül Uzun

DAVALI : ********************

KONU : Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasından kaynaklı boşanma dava dilekçemizdir. Tazminat ve nafaka talebimiz bulunmaktadır.

AÇIKLAMALAR :

Taraflar 17.09.1997 tarihinde evlenmiş olup, tarafların bu evliliklerinden 10.01.2000 doğumlu *******, 03.05.2002 doğumlu ******* ve 13.01.2008 doğumlu ****** **** isimli çocukları dünyaya gelmiştir. Ancak davalının eylemleri yüzünden bu evlilik çekilmez hale gelmiştir. Şöyle ki;

1.DAVALININ PARANOİD DÜZEYDE KISKANÇ KİŞİLİK YAPISI BULUNMAKTADIR.

Davalı, evlilik birliği boyunca bilahare de evliliğin son dönemlerinde müvekkili aşırı kıskanç yapısıyla bunaltmıştır. Örnek verecek olursak davalı, kapıya şok marketten gelen kuryeden bile müvekkili kıskanmış ve tartışma çıkarmıştır. Davalı ardından müvekkile durduk yere ''Neden geldi, ona ne yaptın, işaret mi ettin, ona döşünü mü açtın'' demiştir.

Yine davalı, taraflar cafeye gittiklerinde dahi ''o sana niye baktı'' diyerek tartışma çıkarmıştır.

Davalı tüm bunları yapmakla kalmamış ve müvekkil, annesinin evine gittiğinde dahi müvekkili kendi annesinin yeğenlerinden kıskanmıştır. Müvekkilin annesinin yeğenleri geldiği için davalı, müvekkile ''sen bir daha o kapıya varamazsın'' demiştir.

2.DAVALI, MÜVEKKİLE SÜREKLİ SURETTE HAKARET ETMİŞTİR. YİNE DAVALI, MÜVEKKİLİ AŞAĞILAMIŞ VE MÜVEKKİLİ KÜÇÜMSEMİŞTİR.

Davalın müvekkile ettiği en hafif hakaret ''eşoğlu eşeğin sıpası'' olmuştur.

Yine davalı, müvekkile ''pezevenkin sıpası, oro*, allah senin belanı versin, allah senin canını alsın'' demiştir. Davalının hakaretleri her daim devam etmiş ve bir türlü son bulmamıştır.

3.DAVALI, MÜVEKKİLE FİZİKSEL ŞİDDET UYGULAMIŞTIR.

Davalı, müvekkile fiziksel şiddet uygulamıştır. Ancak çaresiz müvekkil, davalının korkusundan darp raporu almaya dahi gidememiştir. Davalı, müvekkili darp ettikten sonra ne tesadüftür ki müvekkilin telefonunu elinden almıştır. Üstüne üstelik davalı, bunları yapmakla da kalmamış, müvekkile tokat atmıştır. Bu husus tanık beyanlarıyla ispat edilecektir.

4.DAVALI, MÜVEKKİLİ KENDİ KÖK AİLESİNDEN SEBEPSİZCE SOYUTLAMAYA ÇALIŞMIŞTIR.

Müvekkilimiz, davalı yüzünden kendi kök ailesini yedi yıl görememiştir. Müvekkil, kök ailesi sırf nafaka davası açtığı için 2010 ila 2017 yılları arasında davalının yasak koyması yüzünden görememiştir.

Bunun sebebi ise müvekkil ile davalının o dönem fiilen ayrılmış olması ve müvekkilin davalıdan nafaka talep etmesidir. Müvekkil, o dönem kendisine kanser teşhisi konulunca kök ailesiyle ancak görüşebilmiştir.

Davalı, bununla kalmamış, müvekkilin ailesini evden kovmuştur.

Yine davalı, müvekkilin ailesine zerre saygı göstermemiş, müvekkilin ailesinin yanında saygısızca uzanmıştır.

5.DAVALI, EVLİLİK BİRLİĞİNDEN DOĞAN SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMEMİŞTİR.

Davalı, evlilik birliğinden doğan sorumlulukları yerine getirmemiş ve evin her türlü sorumluluğunu müvekkile yüklemiştir. Davalı, eve geceleri birde gelmiştir.

Davalı, müşterek çocuklarla dahi ilgilenmemiştir. Davalı, yemek yedikten sonra uyuyakalmıştır.

6.DAVALININ GÜVEN SARSICI DAVRANIŞLARI OLMUŞTUR.

Davalının, karşı cinsten başka kadınlarla fotoğrafı bulunmaktadır. Yine davalı, tatile gittiği zamanlar müvekkili başka kadınlarla aldatmıştır. Ses kayıtları bulunmaktadır.

Ayrıca davalı, müvekkile sürekli ''Bana şu kadını ayarla, bana bu kadını ayarla'' demiştir.

7.DAVALI, ÇOCUKLARINA İYİ BİR BABA OLAMAMIŞTIR.

Müşterek çocuklar, davalıdan her daim korkmuştur. Davalı, çocuklarına iyi bir baba olamamıştır. Davalı, çocuklarla fazla vakit geçirmemiştir. Davalı, çocuklara yeterince baba sevgisi verememiştir. Davalı, yemekten sonra ya uyuyakalmış ya da dışarı çıkmıştır.

8.DAVALI, KENDİ ANNESİNİN YÖNLENDİRMESİ ALTINDA OLMUŞTUR.

Davalı, annesine bağlı değil bağımlı kişilik yapısına sahip biridir. Davalı, annesinin yönlendirme altında olmuştur. Davalı, ne zaman ki annesinden olumsuz bir şey işitse müvekkil ile tartışmıştır.

9.DAVALI, MÜVEKKİLDEN GRUP SE**** İSTEMİŞTİR.

Davalı, cinsel yönden sapkın taleplerde bulunmuştur. Davalı, müvekkilden grup seks yapmasını istemiştir. Yine davalı, sürekli surette porno izlemiştir.

10.DAVALI, MÜVEKKİLİN SOSYAL HAYATINI KISITLAMIŞTIR.

Davalı, müvekkilin kök ailesiyle görüşmesine izin vermediği gibi müvekkilin komşularıyla görüşmesine dahi müsaade etmemiş, müvekkilin komşularını evden kovmuştur.

Davalı, her şeyi yapmış yapmış ne zaman ki müvekkilin ailesi müvekkili almaya gelmiş işbu zaman müvekkilden özürler dilemiştir. Davalı, müvekkilin ailesine ''tövbe bir daha yapmam'' demiştir.

BOŞANMADAN ÖNCEKİ SON OLAY;

Taraflar otururlarken davalı, müvekkile ''malları bana ver'' demiştir. Müvekkil de davalıya neden diye sormuştur. Davalı, müvekkile ''kendi üzerime bir şey alamıyorum, mallarımdan feragat et, bundan sonraki alacaklarımı senin üzerine yaptıracağım, sana araba alacağım, sana bilezik yaptırıyorum'' diyerek müvekkili kandırmış ve müvekkili hileyle kandırarak notere götürmüştür. Davalı, hileyle mirastan feragat sözleşmesi yaptırmıştır. Tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur.

Sonrasında davalı, müvekkile ''bana trav**** ayarla'' demiştir. Davalı, bunları yapmakla da kalmamış müvekkilin telefonuna casus programı yüklemiştir. Ardından davalı, evin her yerine ses kayıt cihazları yerleştirmiştir. Tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur. Dosyanın celbini talep ederiz.

Ardından davalı, ses kayıt cihazlarını getirmiş, müvekkilin önüne fırlatmıştır. Davalı, müvekkile ''Sen oros**, sen iyi değilsin'' demiştir. Ardından davalı, müvekkili darp etmeye çalışmıştır. Müvekkil de hemen ailesini aramış ve ''buraya çabuk gelin'' demiştir. Davalı, ses kayıtlarını müvekkilin annesine ve müvekkilin babasına da dinletmiştir.

Sonrasında müvekkilin babası, müvekkili kendi evlerine getirmiştir. Davalı, müvekkilin ailesine ''biz anlaşırız, niye götürüyorsun, madem götürüyorsun, üç gün sonra geri getir'' demiştir.

Davalı, müvekkili kendisine ihanet etmekle suçlamıştır. Ancak müvekkilimiz, evlilik birliği boyunca davalıya sadık kalmıştır.

Ancak davalı, kişi kendisinden işi bilir misali 

NAFAKA TALEBİMİZ;

Davalının geliri aşırı yüksektir. Davalının ******* adında iş yeri bulunmaktadır. Davalının aylık geliri çok yüksektir. Davalının ayrıca emekli maaşı da bulunmaktadır.

Davalının aylık geliri BİR MİLYONDUR. Müvekkilin ise işi yoktur, geliri yoktur. Müvekkil lehine aylık 300.000,00 TL dava aşamasında tedbir, dava bitiminde yoksulluk nafakasına hükmedilmesini talep ederiz.

HUKUKİ SEBEP : Türk Medeni Kanunu, HMK ve diğer tüm yasal mevzuat hükümleri

HUKUKİ DELİL :

Mali ve ekonomik durum araştırması

Müvekkil ile davalı arasındaki SMS, whatsapp yazışmaları 

Ses kaydı ve görüntü kayıtları

Davalının adına kayıtlı 0543 ********** hattın arama, SMS ve HTS kayıtları

Müvekkilin darp edildiğini gösterir fotoğraflar

Müvekkilin darp edildiğini gösterir raporlar

Tanık beyanları 

Davalının sabıka kaydı 

Bilirkişi,

Uzman Görüşü, 

Gerektiğinde Keşif ve yemin dahil yasal her türlü delil.

Kozaklı Cumhuriyet Başsavcılığı 2024/*** E. Sayılı dosya(CELBİNİ TALEP EDERİZ)

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan ve Sayın Mahkemenizce re’sen göz önünde bulundurulacak nedenlerle;

1)Öncelikle tarafların evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile tarafların BOŞANMALARINA,

2)Müvekkil davacı lehine 5.000.000,00(BEŞ MİLYON) maddi ve 5.000.000,00(BEŞ MİLYON) manevi tazminatın dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline hükmedilmesine,

3)Müvekkil davacı lehine dava sürecinde tedbir, dava bitiminde aylık 300.000,00 TL(ÜÇ YÜZ BİN TL) yoksulluk nafakasına hükmedilmesine,

4)Yargılama gideri ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini saygılarımla vekaleten arz ve talep ederim. 20.08.2024

DAVACI VEKİLİ

AV.GİZEM GÜL UZUN